Koju podnicu odabrati? S našim madracima - bilo koju!

Svi naši madraci su kompatibilni sa svim vrstama podnica - možeš odabrati onu koja najbolje odgovara tvojim potrebama i željama!

Ponekad se u salonima s madracima može čuti tvrdnja da je za neki madrac potrebno kupiti posebnu vrstu podnice. Međutim, to je često samo marketinški trik s ciljem dodatne prodaje podnice. Naši madraci od pjene savršeno funkcioniraju s različitim vrstama podnica, uključujući letvice, futon krevete ili punu podlogu. (Ukoliko te zanima što je uopće pjena i zašto je odličan izbor za jezgru madraca, pročitaj ovaj članak.)

Kod najčešće - letvičaste - važno je odabrati podnicu s gušćim rasporedom letvica: pripazi da razmak između letvica ne prelazi 8-9cm. Čak i podnice koje imaju veći razmak između letvica će odgovarati našim madracima, no u tom slučaju valja pripaziti da letvice nisu pretanke. U nastavku donosimo kratki pregled osnovnih tipova podnica i njihove benefite:

  1. Letvičaste podnice

Letvičaste podnice su popularan izbor i pružaju odličnu potporu madracu. Ravnomjerno raspoređene letvice omogućuju pravilno raspoređivanje težine i prilagodbu tijelu. Ove podnice poboljšavaju cirkulaciju zraka i pružaju prozračnost, čime doprinose dužem vijeku trajanja madraca. Bez obzira na to je li tvoja letvičasta podnica fiksna ili podesiva, naši madraci će se savršeno uklopiti i pružiti ti optimalnu udobnost.

Saznaj više: Zašto je 160x200cm najpopularnija dimenzija za bračni madrac?

  1. Podizne letvičaste podnice

Podizne letvičaste podnice pružaju dodatnu funkcionalnost i prilagodljivost. Omogućuju ti podešavanje visine i položaja glave i nogu prema tvojim preferencijama. Ove podnice su idealne za one koji vole čitati, gledati televiziju ili raditi u krevetu. Naši madraci, poput popularnog Stratus madraca, su dizajnirani da se prilagode podiznim podnicama i pruže ti potrebnu udobnost i podršku bez obzira na položaj u kojem se nalaziš.

  1. Futon kreveti i puna podloga/boxspring

Ukoliko preferiraš čvršću površinu za spavanje, futon kreveti i puna podloga mogu biti odličan izbor. Bez obzira jesi li ljubitelj japanskog stila spavanja ili preferiraš stabilnu površinu, naši madraci će ti osigurati vrhunski san. Futon podloge imaju veći razmak između dasaka, no istvoremeno imaju i vrlo široke daske, te radi toga veliki razmak ne predstavlja nikakav problem. Podnice od šperploče, ovisno i debljini i konstrukciji, također mogu biti jedna od najkvalitetnijih opcija za podnicu, a najčešće su dio dizajna samog kreveta. Naš Nimbus madrac je odlična opcija i za boxspring krevet. 

Kod pune podnice, a kada ona upada u okvir kreveta, najvažnije je osigurati protok zraka - odnosno treba potražiti podnicu koju ima proreze ili rupe za zrak. Kod boxspring kreveta to nije potrebno obzirom da madrac ne ulazi u okvir kreveta te ima adekvatan protok zraka.

Najčešće greške prilikom postavljanja podnice

Ponekad se čini da ti se novi madrac udubio, no u 100% slučajeva kod ovakvih upita, problem je podnici ili u konstrukciji kreveta. Nekoliko je čestih situacija:

  • Ukoliko si kupio novi bračni krevet, obavezno pod krevet postavi srednju nogicu koja je došla sa krevetom. Gotovo svi bračni kreveti dolaze sa srednjom nogicom, a ukoliko si je zaboravio postaviti, podnica će se savinuti na sredini kreveta.
  • Ukoliko imaš stariji krevet, pogledaj jesu li sve letvice na broju i na ispravnom razmaku. Kod starijih podnica s letvicama, također se često dogodi da se neke od letvica izokrenu, odnosno nisu pod pravim kutem u odnosu na okvir kreveta.
  • Ako se madrac udubi za vrijeme korištenja, vjerojatno su popustili metalni profili na krevetu na koje je postavljena podnica. Pažljivo ukloni madrac sa podnice, i temeljito pregledaj podnicu.
  • Dodatan savjet: Kvalitetniji kreveti sa drvenim okvirom imaju nosače za podnice od letvica lipovine, koja je iznimno žilavo i fleksibilno drvo!

Jedini madrac sa 3D garancijom

    Znaš li da je Pleme jedini proizvođač madraca koji ti nudi garanciju na udubljenje? Garancija se odnosi na pogoršanje koje rezultira time da madrac ima vidljivo udubljenje veće od 2,5 cm, a koje nije povezano s udubljenjem koje je posljedica uporabe neprikladne podloge!

    Bilo da se odlučiš za letvičastu podnicu, podiznu letvičastu podnicu, futon krevet ili punu podlogu, naši madraci će ti pružiti izvanrednu udobnost i elastičnost. Uživaj u snu koji zaslužuješ uz kombinaciju savršenog madraca i odgovarajuće podnice!

     

    Kupnja bez rizika - kako funkcionira naš 30-dnevni probni rok? 🤔

    1. Naruči madrac: 🛍️ Nakon što tvoj madrac bude dostavljen, počinje tvoj 30-dnevni probni rok. Ovaj rok ti omogućuje da isprobaš naš madrac u udobnosti svog doma.

    2. Probaj madrac: 🏠 Imat ćeš 30 dana da isprobaš madrac. Spavaj, odmori se, čitaj - doista osjeti je li madrac pravi za tebe.

    3. Odluči se: 💡 Ako nakon tog perioda osjetiš da madrac nije pravi izbor za tebe, jednostavno nam se javi. Nemaš što brinuti - tvoje zadovoljstvo je naš prioritet.

    4. Besplatan povrat: 🔄 Nakon što nam javiš da želiš vratiti madrac, dogovorit ćemo preuzimanje s humanitarnom udrugom s kojom surađujemo. Oni će doći do tvog doma i preuzeti madrac - ti nećeš imati nikakvih dodatnih troškova.

    5. Povrat novca: 💵 Nakon što dobijemo potvrdu od humanitarne udruge da je madrac preuzet, tvoj novac će biti vraćen u potpunosti.

    Osim što olakšava proces povrata, naša suradnja s humanitarnom udrugom također pridonosi njihovim humanitarnim naporima. Tvoj će madrac biti doniran onima kojima je najpotrebniji, pružajući im udobnost i podršku koju zaslužuju. ❤️

    Svi članci

    Koji madrac odabrati? 🤔Saznaj u samo nekoliko pitanja!

    Naš vodič će odabrati savršeni madrac za tebe!

    Odaberi svoj novi madrac i naspavaj se kako spada.